Select Page

La inceputul mijlocul lunii Mai 2019, România va beneficia de fonduri europene de 100 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional pentru montarea a peste 26.000 de sisteme fotovoltaice la unităţi locative din ţară.

Puteți profita acum de subvenția oferită de Guvernul României prin programul Casa Verde.

Potrivit programului naţional de montare a panourilor fotovoltaice, finanţarea nerambursabilă pentru această achiziţie este de pana la 90 % din valoarea sistemului fotovoltaic instalat, iar suma maximă nu poate depăși 20.000 lei.

Administrația Fondului de Mediu precizează că scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

Puterea minimă a fiecărui sistem fotovoltaic are 3 kW, iar fiecare gospodărie va putea să folosească energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic, în timp ce surplusul de energie electrică va putea fi vândut în reţeaua naţională.

Avantajele energiei solare fotovoltaice

Panourile fotovoltaice produc o energie curată, verde. Dacă produceți electricitate cu panouri fotovoltaice, nu veți avea emisii nocive de gaze cu efect de seră. Energia fotovoltaică este o energie furnizată de natură, gratuită și la îndemâna tuturor.

Costurile de exploatare și întreținere a sistemelor fotovoltaice sunt considerate scăzute, aproape neglijabile în raport cu costurile altor sisteme de energie regenerabilă. Panourile fotovoltaice nu au componente mobile, ceea ce înseamnă că defecțiunile sunt minime, aproape inexistente.

Panourile fotovoltaice sunt silențioase și sunt soluția perfectă pentru zonele urbane și pentru aplicațiile rezidențiale. Acestea sunt ușor de instalat pe acoperiș sau pe sol fără să vă îngreuneze viața de zi cu zi.

Chiar dacă prețurile panourilor solare au cunoscut reduceri în ultimii ani, panourile solare fotovoltaice sunt unul dintre sistemele principale de energie regenerabilă promovate prin subvenții guvernamentale. Pe termen mediu, această investiție este foarte atractivă pentru că amortizarea ei este garantată.

Între principalele avantaje oferite de instalarea panourilor fotovoltaice sunt reducerile costurilor facturilor la curent, precum și independența față de furnizorii de electricitate tradiționali. În condiții de montare optime, perioada de utilizare a panourilor fotovoltaice poate ajunge până la 25 ani.

Sisteme fotovoltaice la cheie oferite de Tehnomir

Cu doar 2.250 Ron puteți deveni independenți energetic și să câștigați anual aproximativ 1.500 lei. Pentru cei care au consumuri de energie mai mari sau vor o sursă de venit suplimentară, Tehnomir oferă sisteme fotovoltaice de pana la ~30 kWp. Firma vă mai oferă servicii complete de consultanță, proiectare, autorizare, furnizare și montaj al sistemelor fotovoltaice rezidențiale.

Cât despre utilizatorii care au probleme cu rețeaua electrică sau vor independență energetică maximă, Tehnomir oferă soluții integrate cu acumulatori din litiu, garantație minim 10 ani, care asigură atât stabilitatea rețelei cât și independența în caz de deconectare a rețelei.

Nu esti inscris inca?

Inscrie-te chiar acum folosind platforma noastra de inscriere.